dimarts, 28 d’octubre del 2014



JOC D’ARRANCAR CEBES


Nombre de jugadors: Es pot començar a jugar a partir de 5 participants, tot i que amb menys també es pot dur a terme el joc, però d’acaba aviat i no és divertit.
Desenvolupament del joc: Els jugadors s’asseuen a terra amb les cames obertes l’un davant de l’altre formant una fila, i agafen al company del davant per la cintura. El del final de la fila ha d’estar recolzat a la paret o en algun altre lloc com ara un arbre. Hi ha un jugador que no s’asseu, i és el que para i fa de pagès que ha d’arrancar les cebes, que són tots els jugadors que es troben asseguts. El pagès ha d’estirar el jugador de la punta de la fila fins que aquest es desenganxi de la resta. També es poden arrencar més d’una persona de cop. Un cop s’ha arrancat a una persona, aquesta ha d’ajudar al jugador que fa de pagès a arrancar a les altres. Cada vegada que arrenquen a un altre jugador de la fila, aquest ha d’ajudar a arrancar a als altres. Un cop s’ha arrancat a totes les persones de la fila s’acaba el joc.
Variant: Es fan dos equips amb el mateix nombre de participants i un equip es tomba en terra i els seus membres s'agafen entre ells de manera que siga el mes dificil posible separar-los . L'altre euqip es posaa alrededor i a de intentar separar els de l'altre grup el mes rapid pisible. L'equip que aconsegueix separar els membres de l'altre grup en el menor temps posible guanya.
Posició: Els jugadors es col·loquen en filera i asseguts i un es posa dret. Aquest ha d’intentar aixecar als altres companys que estan asseguts. En aquest joc és molt important la força.
Material necessari: Cap, només el cos i un espai gran sense obstacles.
Objectiu: Arrancar a tots els jugadors de la fila.
Què pot aportar aquest joc? Es tracta d’un joc on fonamentalment es treballa la força, ja que s’ha d’estirar als companys per tal d’arrancar-los de la fila i també s’ha d’aguantar fort al company assegut al davant perquè no l’arrenquin. També es treballa la cooperació entre els companys.
Vivencies: Aquest joc es un dels meus preferits , m'el ensenyaren a l'escola quan era xicotet i desde entonces no e parat de jugar a l'escola , institut i universitat e inclus amb els amics. Sempre que juge a este joc m'enrecorde de la primera vegada que vaig jugar i vax fer del jugador que te que arrancar els jugados que estan agafats en terra , vaig aconseguir fer-ho en els millor temps i el mestre i els companys em van donar la enorabona . Sempre que juge a aquest joc disfrute com un xiquet i meu pase molt be.
Foto:





Video:

1 comentari:

  1. Es un juego divertido, está bien. Pero yo veo un problema, el juego es de fuerza, los alumnos más débiles se sentirán desplazados y al no conseguir su objetivo de "arrancar cebollas" perderán las ganas de jugar; es un juego de contacto y agarres por lo que hay que tener cuidado si se realiza con individuos pequeños, ya que pueden lastimarse a la mínima haciendo el bruto; tampoco tiene un gran carácter de mejora sobre las condiciones, simplemente es fuerza. De todos modos lo veo bien con gente mayor, sobre todo a modo de ejercicio de calentamiento, ya que si realizas la variante (dos grupos y se cronometra el tiempo) también es competitivo y motivante, y mejora la cooperación.

    ResponElimina