dimarts, 14 d’octubre del 2014

El mocador

El mocador:

Es tracta d’un joc molt dinàmic en el qual es treballen tant punts motrius com psicològics i també es treballa molt el companyerisme.
En el moment en que el mestre diu un número es treballa el punt de la memòria ja que es tracta de recordar-se del número que t’han repartit.
En el moment en que els dos participants ja han sortit i es troben davant del mocador es tracta d’intentar enganyar al company per tal de poder escapar d’ell amb el mocador o perquè traspassi la línia i quedi eliminat, per tant en aquest moment es important utilitzar estratègies en les quals s’utilitza la intel·ligència.
La motricitat es treballa contínuament, ja que s’utilitza tant per anar a buscar el mocador, com per tornar amb ell i evitar que el company sigui més ràpid.
Podem dir que es un joc on la diversió es constant i en el qual s’ha d’estar en constant tensió.

Per al desenvolumpament correcte del joc es recomanable un nombre de jugadors de 10 o mes. 
Es fan dos equips, cada un d’ells es numeren donant a cadascú un o més números depenent de quin sigui l’últim número, es posen cada equip en un costat diferent i s’alineen els membres de cada equip un al costat de l’altre. El mestre es col·loca entre els dos grups i subjecta un mocador i diu un número dels que han repartit als equips. Els dos nens que tenen el número surten corrent cap al mocador e intenten agafar-lo, qui l'agafi primer correrà cap al seu costat intentant que el seu rival no l'atrapi, si l’atrapa l'equip perd el punt que pase directament a l'equip contrari, Si el que te el mocador arriva a transpasar la linia del seu camp el seu equip guanya un punt. Al acabar de jugar guanya lequip que més punts te. 

Video explicatiu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada